מנה בשרית לא מכינים בלי תבלינים של אלבאבור
בשר ועוף הם מוצר נצרך ביותר בנצרת. כידוע, כשלושים אחוז מהאוכלוסייה של נצרת היא נוצרית, ומאחר שהצום הוא פרקטיקה מקובלת בדת הנוצרית, כמעשה הסתגפות, אבל וצער, הנוצרים בעיר נוהגים לצום מספר ימים מדי חודש. את סוף הצום נוהגים הנוצרים לחתום באכילת בשר, ועל כן, הפכו מנות הבשר לסוגיהן השונים חלק אינטגרלי מהמטבח הנצרתי- הגלילי. ההשתוקקות לבשר לאחר 40 ימי הצום שלפני חג הפסחא, במהלכם נמנעים הנוצרים מאכילת בשר וממתקים היא חלק בלתי נפרד מההווי והתרבות של הערבים הנוצרים בנצרת, והיא מהווה סיבה נוספת לכך, שמאכלי בשר עשירים בתבלינים הפכו לסממן בולט של המסורת באזור.
מנה בשרית ראויה חייבת לכלול תיבול עשיר וחזק
לא נגזים אם נאמר, כי צריכה של מנה בשרית בלי תבלינים היא כמו אכילת פיצה בלי גבינה צהובה.
התבלינים הם חלק מרכזי מהמנה, ולא ניתן לדמיין את הטעם שלה בלעדיהם. עוד בימים עברו, נהגו הנצרתים בגליל להשקיע בבשר שהם בישלו על-ידי תיבולו במגוון עשיר של תבלינים, דווקא מכיוון שבתקופה הזו, מיעטו לאכול בשר (המקומיים שמרו על בעלי החיים שלהם, כדי להפיק מהם חלב ולייצר מוצרי גבינות ויוגורט לצריכת מזון יומיומית), ועל כן צריכתו הפכה לחגיגה של ממש.
התבלינים משביחים את הטעם של הבשר, ומסתבר, שיש להם אפילו יתרונות בריאותיים. מחקרים שנערכו כדי לבדוק את ההשפעה של צריכת בשר על גוף האדם מראים, כי הוספה של תבלינים (וירקות מסויימים) לבשר, כמו שום ובצל למשל, תורמת להפחתת הספיגה בגוף של חומרים בעלי פוטנציאל סרטני, הנוצרים בעת בישול בשר בטמפרטורה גבוהה, ולכן מצמצמת את ההשפעה המסרטנת שלהם, בזכות נוגדי החמצון החזקים שהם מכילים.
כל התבלינים שתוכלו למצוא באלבאבור כדי לשדרג את המנה הבשרית שלכם
אז אלו תבלינים מומלץ ורצוי להוסיף למנות בשריות? טוב ששאלתם. מנת בשרית שמכבדת את עצמה, בעלת טעם עוצמתי ומפנק, מחייבת הוספה של תבלינים חזקים במיוחד שישתלבו עם הבשר והעוף.
פלפל שחור או לבן, אגוז מוסקט, כמון, פפריקה, ציפורן, ג'ינג'ר וכוסברה הם רק כמה דוגמאות לתבלינים איכותיים שמשדרגים את המנה הבשרית, מעניקים טעם דליקטס לשטח החיצוני של הבשר, ומסייעים לשמור על העסיסיות שלו מבפנים. באלבאבור תמצאו תבלינים לבשר ועוף כאוות נפשכם, ותוכלו לשפר את הטעם והארומה של תבשילי הבשר שלכם לאין ערוך, ולקבל מנה בעלת טעם אותנטי ונפלא.
התבלינים שמציעה אלבאבור הגיעו זה מכבר לפיותיהם של סועדים מרחבי כל העולם, הם איכותיים, מיוצרים במקצועיות על-ידי בעלי הטחנה בעצמם, ונעשים עם המון אהבה.