חדירתו
של המטבח הערבי ללב הקולינריה הישראלית היא תהליך טבעי במדינה בה שני העמים חיים
יחד, ומושפעים זה מתרבותו של זה. כך הפכו החומוס, הטחינה, המג'דרה, הקובה
והבקלאווה למאכלים שכל יהודי מכיר ואוהב לאכול. אבל למרות שבתודעה של מרבית
היהודים, אוכל ערבי מתקשר עם מסעדות מזרחיות, עם חומוס ועם טחינה, המטבח הערבי
העשיר והמגוון הוא הרבה יותר מהמאכלים הללו, ולא ניתן באמת לעמוד על טיבו לעומק
מבלי להכיר את המנסף.
הכירו
את המנסף הערבי הנצרתי
מנסף
הוא מאכל חגיגי, המוגש באירועים גדולים, כמו: אירוסין, טבילה ומילה, חתונות
מסורתיות בכפרים וכן הלאה. המאכל מבוסס על כל המוצרים שהשימוש בהם המטבח הערבי
והנצרתי הוא כה נפוץ (לחם, אורז, יוגורט, שקדים, צנוברים, פטרוזיליה, בשר כבש
טחון), ולכן הוא גם נחשב לסמל גסטרונומי במטבח הנצרתי. את המנסף מגישים בתבנית
גדולה (ששמה בערבית הוא מנסף) המרופדת בלחם, שעליו מניחים את שכבת האורז, ועליה את
יתר המרכיבים: הבשר המטוגן, הצנוברים, השקדיםהקלוייםוחתיכותהבשר.
בעת האכילה של המנסף שופכים עליו יוגורט מבושל, והרי לכם מנה עשירה ומשביעה, שלא
צריך מלבדה שום דבר נוסף. אם רוצים להפוך את המנה הזו לארוחה נצרתית גלילית,
המבוססת על תוצרת מקומית, ניתן להחליף את האורז בפריקי או בבורגול הגדלים באזור
הגליל.
4
תערובות של אלבאבור לקבלת מנסף ביתי המעניק חווית טעם יוצאת דופן
תבליניאלבאבור, אם לרגע תהיתם,
הם חלק בלתי נפרד מכל הסיפור הזה, ומוסיפים אותם לבשר הטחון והמטוגן שמונח על
האורז בתוך המנסף. תבליני אלבאבור לתבשיל הזה מעניקים למנה את הטעם הביתי,
והאותנטי שלה, וכל שנותר לאחר האכילה הוא להתלקק וללקק את האצבעות.
עבור כל אלה מכם שיש להם תעוזה קולינארית, ושרוצים לנסות לבשל מנסף בבית, אלבאבור
מציעה ארבע תערובות תבלינים ייחודיות:
1)תערובת לטיגון נתחי בשר לפני הרתיחה, אם בחרתם לטגן לפני
הצלייה.
2)תערובת המיועדת לבישול חתיכות הבשר הגדולות או לטיגון שלהן
לפני הבישול עצמו.
3)תערובת לטיגון של הבשר הטחון.
4)תערובת לבישול היוגורט.
*כמו כן, רצוי
לקנות זעפרן, שמעניק צבע לאורז וליוגורט.
בתמונות: יוגורט מבושל עם עשבי תיבול, זעפראן ותבליני אלבאבור.