עלי גפן
נחשבים למאכל בריא, מאחר שהם מכילים נוגדי חמצון, וויטמינים ומינרלים, הם מוסיפים
למזון חמצמצות והתקופה היפה ביותר שלהם היא בחודשים שבין סוף האביב ועד אמצע הקיץ.
אם גם אתם חסידים מושבעים של עלי גפן, אתם חייבים שיהיה לכם במזווה את התבלין של
אלבאבור לעלי גפן ממולאים.
גפן בתרבות הנצרתית
עץ הגפן
הוא סממן מרכזי בתרבות הנצרתית של הגליל. הנצרתיים מאמינים שנטיעת עץ גפן בחצר היא
ברכה, ועל כן בתקופת נצרת העתיקה ניתן היה למצוא עץ גפן בכל חצר טיפוסית. אנשי
נצרת השתמשו בעלי העץ כדי להכין עלי גפן ממולאים, מאכל שנחשב מפואר ואלגנטי, ועל
כן מוגש עד היום בחאפלות ואירועים של הקהילה הנצרתית, וכן, נצרך בעיקר בימי ראשון,
שהוא היום המקודש לנוצרים, ובו נהוג לשבות מעבודה ולבקר בכנסייה. עלי גפן בסטייל
נצרתי מקורי ממולאים בבשר כבש טחון ואורז, בליווי קישואים ממולאים, אך כאשר הם
מוגשים בימי הצום של הנוצרים בעיר, בהם יש להימנע מאכילת בשר, הם מוגשים כמאכל
צמחוני, ללא בשר.
לגפן
חשיבות רבה גם בתרבות ובנוף הארצישראליים, בזכות מסורת עתיקת יומין של ייצור יין
וגידול ענבים למאכל מפרי הגפן, מסורת המעוגנת בטקסטים היהודיים (תורה, משנה, ספרות
חז"ל). למעשה, עד היום גדל עץ הגפן בכל אזורי הארץ ונחשב לאחד מהגידולים
החקלאיים החשובים, שרושם יבול של כמאה אלף טון בשנה.
תבלין אלבאבור לעלי גפן שהורס את החושים
ממולאים
בבשר, באורז, בבורגול או בגבינות- לא משנה איך את אוהבים את עלי הגפן שלכם וכיצד
אתם רגילים להכין אותם, אתם תאהבו אותם הרבה יותר, כאשר תוסיפו להם את התבלין הורס
החושים של אלבאבור. תבלין אלבאבור לעלי גפן הוא תבלין מבית אמא, המכיל פלפל,
קינמון ומרכיבים נוספים שיחד מקנים לעלי הגפן טעם "אימהי" ועוטף.