יום החג (הקריסמס): כותרת
בבוקר היינו קמים מהמיטות, רצים לעץ לוקחים את המתנות הצנועות שחיכו לנו שם. לרוב היו אלה שוקולדים ,ממתקים ומשחקים קטנים.   כל ילד לוקח את מתנתו פותח ומשחק.

על השולחן עמדה צלחת מלאה בסוכריות שקדים "דראג'ייה", סוכריות חומוס ,ממתקים ושוקולדים. זה הממתק לאורחים שבאים לברך ביום החג וקראו לזה "בוסטרינה". היה מקובל ללכת לביקורים אצל שכנים וחברים, ובכל בית לטעום ממה שיש בצלחת הבוסטרינה. 

הילדים מתלבשים יפה והולכים בקבוצה לכנסיית הסיליזיאן הקרובה לבית הדודים שלי כדי להתפלל, האימהות והדודות לא נחות לרגע,עסוקות בהכנות לארוחת הצהריים של החג שהיא ארוחה עשירה מאד, בד"כ ממולאים. ארוחה שבנויה משלושת המרכיבים הקלאסיים של נצרת: בשר, אורז ויוגורט. 

והנה התפריט:
מרק עוף.
עוף ממולא באורז ובשר.
הודו ממולא באורז ובשר.
כבש ממולא באורז ובשר.
צואר כבש ממולא.
חזה כבש ממולא.
כפתה סינייה.

שלושה ימים יושבים הנצרתים וחוגגים,
ובאמצע השבוע מתחילים להתכונן לראש השנה.
אבל זה כבר סיפור אחר,
שאני אספר לכם בהזדמנות קרובה.

: תקציר
: תוכן