טחנת הגליל "אלבאבור"

טחנת הגליל אלבאבור היא טחנה מסורתית פולקלוריסטית, הממוקמת בעיר הקדושה נצרת, והמציעה מגוון רחב של תבלינים מבית סבתא, ומוצרים טבעיים נוספים, כמו: שמנים, פירות מיובשים, סוגים שונים של קפה, קטורת, דגים, קטניות, פיצוחים ועוד.


מה הופך את אלבאבור למקום שחובה לבקר בו?

התבלינים של אלבאבור הם אומנם איכותיים, מיוצרים באופן מושקע, בהרבה אהבה ועם כל הנשמה, אך הייחודיות של המקום אינה קמה ונופלת רק על שלל התבלינים שנמצאים על מדפיו.

לפניכם כל הסיבות המחייבות ביקור בטחנה. שלא תגידו שלא ידעתם!



1) אלבאבור מציעה חווית קנייה אחרת
אלבאבור איננה חנות טיפוסית, ומערכת היחסים בין בעלי המקום לקונים אינה מתאפיינת בקשר טיפוסי בין מוכר לצרכן. אלבאבור היא משפחה, והמקום מזמין וידידותי. כל מי שמגיע לטחנה זוכה ליחס אישי ועוטף, להסבר מעמיק ואוהב על כל אחד מהתבלינים ולסיוע סבלני ומקצועי בבחירת המוצר המתאים ביותר לצרכים שלו.


2) אלבאבור היא שער לתרבות הערבית הנצרתית
המיקום של אלבאבור בעיר נצרת, שהיא מרכז כלכלי-פוליטי-תרבותי חשוב בקרב אזרחי ישראל הערבים, והזיהוי שלה עם העיר ועם כל אזור הגליל, הופכים אותה למקום אידיאלי להגיע אליו, כדי להכיר קצת יותר את הלך הרוח במגזר הערבי בישראל ואת התרבות הנוצרית.


3) אלבאבור היא חלון למסורת הנצרתית הנוצרית של אזור הגליל
עבור טוני וג'רג'ורה קנאזע, המטבח הנצרתי, שכל תבליני אלבאבור מיוצרים בהשראתו, הוא לא רק מאכלים גסטרונומיים שנועדו להשביע את הרעב ולגרום לבטן להפסיק לקרקר, אלא הוא השתקפות של אורח החיים הנוצרי-הנצרתי, של הסביבה, של עונות השנה ושל המסורת הנצרתית- שעיצבו את אופני הבישול, את אופי התיבול ואת תרבות האכילה של האזור. כל זה אומר, שביקור באלבאבור יספק לכם הזדמנות ללמוד, דרך התבלינים, שכל אחד מהם מגלם סיפור, על נצרת, על הדת הנוצרית, על תרבות בני המקום ועל המנהגים שלהם.


4) אלבאבור היא אתר היסטורי מרשים
אלבאבור פותחת למבקריה חלון המאפשר הצצה אל ההיסטוריה של נצרת והגליל, אל האווירה הנצרתית ואל אורח החיים שניהלו התושבים באזור לפני מאות שנים. במקום ניתן למצוא שרידים היסטוריים עתיקים מתקופות קדומות יותר, ועל כן מדובר באתר שהוא גן עדן לחובבי היסטוריה.


5) אלבאבור מציעה אך ורק תבלינים טבעיים מבטן אמא אדמה
אלבאבור מציעה מוצרים בוטיקיים המיוצרים בתהליכים טבעיים, שהם האנטיתזה למוצרים התעשייתיים שניתן למצוא על מדפי הרשתות והסופרמרקטים. כל אלה שאוהבים לאכול, אך שמעדיפים מזון בריא המבוסס על חומרי גלם הישר מאמא אדמה, יקבלו מענה מושלם באלבאבור.



6) אלבאבור תיתן לכם השראה עסקית
עסק משפחתי בן למעלה מ-120 שנים, שמתגלגל מיד ליד מזה שלושה-ארבעה דורות ועדיין שומר על פאסון, הוא לא עניין של מה בכך במציאות קפיטליסטית של שוק חופשי מטורף, שבה עסקים משפחתיים מתקשים לשרוד. ביקור באלבאבור ייתן לכם השראה ויאפשר לכם לראות מקרוב כיצד פועל עסק משפחתי.


7) בעליה של אלבאבור אחראי על ייצור התבלינים מא' ועד ת'
כל תהליך ייצור התבלינים וטחינתם נעשה בפיקוח מלא של טוני קנאזע, בעלי הטחנה, שמתייחס לתבלינים כאילו היו ילדיו, ושלא נותן לאף עובד אחר לגעת בהם. מה זה אומר בפועל? שאתם לא רק מקבלים תבלינים שהם הטופ שבטופ, אלא גם כאלה המוגשים אליכם עם המון אהבה ואיכפתיות. כפי שנוהג טוני להסביר: אני אוהב את התבלינים שלי, ואני מעביר אותם הישר מהלב שלי אליכם לצלחת