הדובדבן שבקצפת: תבליני אלבאבור לממתקים
קינוחים ומתוקים הם הנאה גדולה שגורמת לנו לחייך, שמרוממת את מצב הרוח ושעושה טוב לנשמה.
אם יצא לכם לשלוף חבילת עוגיות מהמזווה או קוביית שוקולד מהמקרר כאשר הייתם מצוברחים, גם אתם וודאי מעריכים את המעלות הרבות של ממתקים וקינוחים, שעבור רבים מאיתנו, הם האטרקציה העיקרית של הארוחה.
לקינוחים אין היסטוריה מפוארת
החיבה לממתקים חוצה גבולות לאומיים, והיא משותפת לכל העמים והתרבויות. לאור זאת, מפתיעה היא העובדה, כי הקונספט של קינוחים הוא המצאה יחסית חדשה, שנולדה אי שם במאה ה-17, כאשר התגלו מטעי סוכר עצומים בהודו ומחירי הסוכר החלו לצנוח בצורה דרסטית (עד אז סוכר נחשב למצרך יקר מאוד). לקראת סוף המאה ה-19, כאשר הסוכר נהיה זמין יותר בזכות טכנולוגיות חדשות שאפשרו לעבד אותו, קינוחים ומתוקים הפכו כבר לחלק בלתי נפרד מהתרבות הפופולארית וצרכנים החלו לרכוש אותם בזול אפילו ברשתות השיווק ובסופרמרקטים. פרופ' פרידמן, מרצה באוניברסיטת ייל העוסק בהיסטוריה הגסטרונומית של השנים האחרונות, מייחס את המצאת הקינוחים לאנטואן קרים, שף צרפתי שנהג לבשל למשפחות אריסטוקרטיות אי שם במהלך המאה ה-19, ושהכניס את רעיון הקינוחים לאירופה כאשר נהג להגיש מנה אחרונה לסועדיו.
תבליני אלבאבור הם תוספת אידיאלית לממתקים המיוצרים בעבודת יד
אנחנו אומנם חיים בתקופה שבה ממתקים ומתוקים מיוצרים באופן תעשייתי במכונות, אך במטבח הערבי בכלל והנצרתי בפרט עדיין מייצרים ממתקים באופן מסורתי, בעבודת יד, המזכירה את צורת הכנתם לפני שהם הפכו זמינים כל כך לקראת סוף המאה ה-19.
אם גם אתם מעדיפים מתוקים, שהם טבעיים יותר, ושהוכנו בעבודת יד, על פני ממתקים שנרכשו מהמדף בסופרמרקט, באלבאבור תוכלו למצוא בדיוק את התבלינים שאתם צריכים, שישדרגו את הממתקים הביתיים עוד יותר, ויעניקו להם טעם שלא מהעולם הזה. עיקר התבלינים של אלבאבור מבוססים על צמחים הגדלים בגליל, כמו: מי ורדים, פרחי הדרים, אניס ועוד.