הסחלב, הקינוח המזרח תיכוני הפופולארי,
שמקורו, ככל הנראה, בתורכיה, הוא מבוסס על פקעות טחונות של צמח הסחלב, ועל כן הוא
קרוי על שם הצמח עצמו. פקעות צמח הסחלב, שווה לדעת, נחשבות בקרב מגדלי סחלבים
מושבעים, כמיטיבות עם הפיריון, ממריצות פעילות מינית ומעודדות הולדת בנים זכרים.
הסחלב הוא משקה חלב חם וסמיך, והוא מהווה מזה שנים על גבי שנים חלק בלתי נפרד
מהמטבח הנצרתי. גם אצל הנצרתיים, ארוחה טובה צריכה להסתיים בקינוח מפנק, והסחלב
מילא ועודנו ממלא את התפקיד הזה.
סחלב נצרתי אסלי שותים בחורף
בקרב הנצרתיים נחשב הסחלב כמשקה חורפי, אשר
מעבר לטעם הטוב שהוא מותיר בפה בתום הארוחה, הוא גם מחמם את הגוף. כמו כן,
הנצרתיים גם נוהגים להגיש סחלב במסיבות, שמחות ואירועים.
סחלב הוא קינוח המיוצר על בסיס עמילן, תירס או חיטה, קורנפלור, סוכר ותבלינים
נוספים שמעניקים לקינוח את הטעם המיוחד שלו. הסמיכות של הסחלב מושגת בעזרת העמילן עצמו
ועל-ידי בישול קצר שלו על האש. את הסחלב נהוג להגיש רק אחרי שמפזרים עליו קינמון,
פיסטוק חלבי גרוס, שקדים גרוסים, אגוזים גרוסים או צימוקים כדי להעשיר עוד יותר את
הטעם ועל מנת להוסיף אלמנט דקורטיבי למנה.
על אף שהסחלב נחשב לקינוח חורפי טיפוסי, אפשר
להפוך אותו לקינוח קיצי שלא רק נראה כמו גלידה, אלא שגם יש לו טעם כזה. איך עושים
את זה? מעניקים לסחלב סמיכות גדולה ותר מהסמיכות המקורית המאפיינת את המרקם שלו,
מחלקים את העיסה למנות אישיות קטנות, מכניסים למקרר ומחכים שתערובת תתקשה. לאחר
מכן, מפזרים את התוספות למעלה בהתאם לצורך, ומגישים.
חליטת אלבאבור להכנת סחלב: הפתרון המושלם
לאוהבי סחלב שלא אוהבים לבלות שעות במטבח
אם אתם חובבים מושבעים של סחלב או אם בא לכם
להתנסות מבחינה קולינרית ולתת לחך שלכם לטעום טעמו של סחלב נצרתי אותנטי- כל
שעליכם לעשות הוא לרכוש את חליטת הסחלב שהכינה עבורכם אלבאבור. החליטה היא אבקה
מוכנה העשויה מתערובת של כל המוצרים הדרושים לכנת הסחלב, בתוספת טעם מיוחד של פרחי
הגליל שנוספו לתערובת. המתכון של הסחלב מופיע על גבי שקית החליטה.
החליטה מושלמת עבור כל אוהבי הסחלב, שאין להם לא זמן ולא אנרגיה לפעילות
גסטרונומית ממושכת במטבח, אך שרוצים בכל
זאת ליהנות מקינוח מתוק בסטייל גלילי נצרתי ועם טעם מיוחד.