אם בא לכם קינוח מתוק, מפנק, שקל להתמכר אליו
ושאפוף ברוח המסורת והמנהגים של תושבי נצרת והגליל הנוצריים, אתם חייבים לשמוע על
עוגיות הפסחא וכמובן על התבלינים המיוחדים שמציעה אלבאבור, שהופכים את העוגיות
הללו לעוד יותר יוצאות מגדר הרגיל מבחינת טעם וריח.
כמה דברים שכדאי לדעת על עוגיות הפסחא
שנוהגים תושבי נצרת לאכול
כדי להבין את המשמעות של עוגיות פסחא עבור נוצרים בכלל ועבור
תושבי נצרת והגליל הנוצריים בפרט, יש להבין מהו חג הפסחא, שהוא מהחגים הנוצריים
החשובים ביותר.
חג הפסחא הנוצרי מציין את תחייתו של ישוע,
שהתרחשה שלושה ימים לאחר שהוא נצלב ונקבר בירושליים. חג הפסחא מסיים את 40 ימי
התענית שקדמו לו במהלכם נמנעים הנוצרים מאכילת בשר וממתקים, כאשר השבוע האחרון
שלפני החג נחשב לשבוע קשה, ובו מציינים אירועים מרכזיים שהתרחשו בימים האחרונים
שלפני צליבתו של ישוע: הכניסה לירושלים, הסעודה האחרונה, הצליבה והתחייה. עוגיות
הפסחא מוגשות ביום ראשון, שהוא היום שבו מתקיים תמיד חג הפסחא והן סמל לשמחה
הכרוכה בקימתו לתחייה של ישוע.
כמו כן, עוגיות הפסחא נועדו לסמל את כתר הקוצים שהונח על
ראשו של ישוע בדרך אל ייסורי הצליבה. המעמול, סוג נוסף של עוגיות שמגישים בחג
הפסחא, גם כן ביום ראשון, שהוא תמיד היום הראשון לחג, מסמל את הספוג המלא בחומץ
שניתן לישוע כאשר ביקש לשתות מים בעודו צלוב.
כיצד מכינים עוגיות לפסחא?
עוגיות לפסחא עשויות מבצק קמח או מבצק סולת
והן ממולאות בתמרים כבושות ומתובלות.
הסוג השני של העוגיות המוגשות בחג, שהוזכרו לעיל, והמסמלות את אותו ספוג בחומץ,
ממולאות באגוזים גרוסים או בפיסטוקים גרוסים מתובלים ומסוכרים. אלו תבלינים מוספים
לתוך תערובות המילוי של העוגיות, והיכן משיגים אותם? אלבאבור דאגה לייצר תבלינים
איכותיים לעוגיות פסחא, שמשביחים עוד יותר את טעמן של העוגיות, עד כדי כך שקשה
להפסיק לאכול אותן (ראו הוזהרתם!).
להלן סוגי התבלינים השונים
שתוכלו למצוא באלבאבור לשדרוג עוגיות הפסחא
1) תבלין
המשמש כתוספת למילוי התמרים לעוגיות והמכיל כינמון, ציפורן ואגוז מוסקט.
2) תבלין מיוחד לבצק קמח
לעוגיות העשוי ממחלב ומסטיקה.
3) תבלינים לבצק סולת לעוגיות פסחא המבוססים
על מחלב ומסטיקה בתוספת מי זוהר (פרחי הדרים) ומי ורדים.
|
|
|
אגוז מוסקט |
מסטיקה |
מחלב טחון |