אכילת מרק טובה לבריאות, אבל צריכת מרק מתובל גם ערבה לחך


האם ידעתם שמרק הוא תבשיל שנצרך על ידי בני האדם משחר ההיסטוריה, עוד אפילו לפני שהומצאו הסירים? על אף שבעבר הוא נחשב בעיקר למזונם של העניים, בשל עלויות ההכנה הזולות שלו יחסית למנות אחרות, כיום הוא נחלתן של כל שכבות האוכלוסייה. מה הופך את המרק למנה קולינרית כל כך קונצנזואלית? התשובה לפניכם.


מרק מעורר את מערכת העיכול ומונע תופעה של התנפלות על האוכל


על אף שכאמור, בימים עברו, ובעיקר בקרב עניים, מרק היווה את המנה העיקרית והיחידה בתפריט, כיום מרקים נחשבים ליריית הפתיחה לארוחה עצמה, המהווה את הסיפתח למנה העיקרית ולקינוח.
היתרון בפתיחת הארוחה עם מנת מרק חם ומפנק טמונה בכך שהוא מעורר את מערכת העיכול ו"מכין" אותה לקראת המזונות היותר כבדים המצפים לה. במילים אחרות, מרק הוא כמו המתיחות שאנחנו מבצעים לפני אימון גופני, כדי להיכנס בהדרגה לפעילות הספורטיבית, והוא מאפשר לנו למלא את הקיבה בהדרגתיות במקום "להתנפל" בבת אחת על האוכל, הרגל שאינו מיטיב עם מערכת העיכול ופוגע במידת ההנאה שלנו מהארוחה, שנגמרת עוד לפני שהספקנו ליהנות ממנה.

 

מרק הוא הנחמה של סופרי הקלוריות הרוצים לרדת במשקל


לגימת מרק לפני הארוחה מאריכה את תחושת השובע שאחרי הארוחה, מאחר שהיא מאפשרת לנו להוסיף לגוף נפח גדול יותר של מזון, ובאותה נשימה, מסייעת לנו להרגיש פחות "כבדים".
מאחר שמרק מורכב בעיקר מנוזלים, שמנפחים ויוצרים תחושת שובע, צריכתו בתחילת הארוחה תגרום לנו לאכול פחות מהמנה העיקרית, שהיא הספקית המרכזית של הקלוריות וזו שיוצרת בנו את תחושת ה"פיטום" . מרק, אם כן, מעדן את התיאבון ומרסן אותו, ועדיין, מהווה מנה טעימה, ערבה לחך, שאפשר ליהנות ממנה ואף לצרוך ממנה עוד ועוד ועוד, זאת בהנחה,כמובן, שלא מדובר במרק שכולל מרכיבים שמנים, כמו חלב קוקוס, שמנת, שמנים מן הצומח וכן הלאה.

יש לציין, כי על אף שמרק משמש יותר כמנת פתיחה, ישנם גם מרקים המהווים את הארוחה העיקרית, והמשביעים לכשעצמם, כך שאין צורך ללגום אותם בליווי תוספת כדי להרגיש מלאים.
מרק עדשים ומרק פריקי, למשל, שהם מהמרקים השכיחים ביותר במטבח הנצרתי, הם מרקים שיכולים לשמש יופי של מנה עיקרית, משביעה ובריאה.

 

תבליני אלבאבור לשדרוג המרק מבחינת טעם ומבחינת בריאות


הוספת תבלינים למרק היא הדרך הטובה ביותר להעצים את חווית האכילה של המרק, שיתרונותיו נידונו לעיל, בעשרות מונים. תבלינים מכניסים למרק עושר ועניין במלוא מובן המילה, מקנים לו "אופי" ונותנים לו את הטעם המיוחד שלו. קינמון, ג'ינג'ר, הל, בצל, פלפל שחור, שום וכורכום , למשל, הם תבלינים נפוצים למרק, שמשדרגים אותו לא רק מבחינת טעם, אלא גם מבחינה בריאותית.

 

אלבאבור מציעה לכם שפע של תלבינים מובחרים ואיכותיים למרקים, בעלי תכונות אנרגטיות חמות, הממריצים את מחזור הדם, ושבאמצעותם תוכלו לא רק להשביח את המרק, אלא אף להתגבר על צינונים ושפעות, האופייניים כל כך לימות החורף, לחזק את מערכת החיסון ולחמם את הגוף כנגד הקור שבחוץ.