לפריקי תפקיד מרכזי בהיסטוריה של תושבי נצרת
והגליל בכלל ובהיסטוריה של טחנת אלבאבור בפרט, היות שהיא הייתה ועודנה מוצר הנצרך
באופן יומיומי על ידי בני המקום, ששזור ברבות מהמנות הפופולאריות ביותר במטבח
הנצרתי. רבים טועים לחשוב, כי הפריקי היא שם נרדף לחיטה, אבל למעשה, הקצירה שלה,
טרם היא הבשילה, ותהליך ההכנה שלה הופכים אותה למוצר שונה מהחיטה.
אז מה בין פריקי לחיטה, וכיצד מייצרים פריקי
מחיטה?
בזמן הקציר, כלומר, בסוף חודש אפריל ותחילת חודש
מאי, היו הנצרתיים ותושבי הגליל מהכפרים שמסביב קוצרים את שיבולי החיטה הירוקות,
לפני שהן הצהיבו והבשילו לחלוטין, קולים אותן באש, מסירים את החיטה מתוך השיבולים,
ומייבשים אותה היטב. בתום הייבוש, הנשים היו מנקות את הפריקי מלכלוכים, גרגירים
ושאריות, ואז היא הוכנסה אל שקים גדולים, איתם נהגו המקומיים להגיע לאלבאבור למטרת
גריסה של הפריקי.
עד סוף הקיץ, למעשה, לכל משפחה נצרתית כבר היו שקי פריקי אגורים ומוכנים לשימוש, לצד
שקי בורגול ועדשים, לבנה ושמן זית כדי שבימי החורף הקרים, כאשר היו אוזלים מקורות
המזון, תהיה אספקה מספקת לכל המשפחה. בעוד החיטה שימשה את הנצרתיים להכנת קמח
ובורגול או לאפיית לחם, הפריקי שירתה את הפעילים במטבח הנצרתי למטרות אחרות, כמו
למשל להכנת מרק פריקי (שהתבסס על פריקי גרוסה בצורה דקה), להכנת פריקי עבה מבושלת
כמו אורז, או למנות מפוארות וכבדות יותר, כמו פריקי עם בשר כבש.
פריקי לאוהבי בריאות- מהמוצרים הפופולאריים ביותר
באלבאבור
בשל החשיבות של הפריקי עבור תושבי נצרת, מאחר שהיא
משמשת להכנת מנות הדגל של המטבח הנצרתי, ומכיוון שאלבאבור לקחה על עצמה להפיץ את
ייחודיותו של המטבח הנצרתי, על המסורת והאווירה השזורות בכל אחת ממנותיו, פריקי
היא מהמוצרים הנרכשים ביותר באלבאבור.
אם אתם רוצים לבשל מנה סופר בריאה, וליהנות ממוצר גלם משובח ואיכותי, כל שעליכם
לעשות הוא לקפוץ לביקור במקום או לרכוש באתר. הפריקי מצויינת גם עבור הסובלים
מרגישות לגלוטן או עבור אלה שמשתדלים מסיבות בריאותיות להרחיקו מהתפריט היומי
שלהם, היות שהיא, כזכור, נקצרה בטרם עת ועל כן יש בה פחות גלוטן.