לחם הוא ממוצרי הגלם הפופולאריים
ביותר בתפריט היומי שלנו. הוא טעים, הוא משביע והוא מתאים לאורח החיים העמוס של התרבות
המערבית, מאחר שאפשר לאכול אותו "על הדרך" בדמות סנדוויץ' קל להכנה. לחם
יכול להיות מיוצר לא רק מחיטה, אלא גם מסוגי דגנים אחרים, כמו: שעורה, שיפון, קמח
כוסמין ועוד, כך שהוא מאפשר גם לא מעט גיוון קולינארי לחך, גם כאשר הוא נצרך באופן
יומיומי.
כאשר לחם נאפה בעבודת יד ולא
נקנה מהמדפים ברשתות השיווק הוא מגרה ואטרקטיבי פי כמה, וכאשר הוא יוצא חם מהתנור
הוא תענוג גסטרונומי של ממש, במיוחד אם אוכלים אותו לצד גבינה, לבנה, שמן זית
וזעתר, עם אבוקדו או עם כל ממרח אחר שהולך ביחד עם לחם.
חליטה מיוחדת של
אלבאבור לשדרוג לחם תוצרת בית
במיוחד עבור אוהבי הלחמים,
שיודעים להעריך את מעלותיו של לחם תוצרת בית שנאפה באופן עצמאי, הכינה אלבאבור
חליטה עשירה בכל טוב, המבוססת על גרעינים וזרעים מסוגים שונים.
את החליטה יש "להדביק" על פני שטח הלחם לפני אפייתו, בעזרת מריחת ביצה
על הלחם.
את הלחם יחד עם הביצה המרוחה עליו יש לתבול בחליטת הגרעינים, ולהכניס לתנור.
התוצאה שמתקבלת היא לחם עם "טוויסט", שהוא טעים יותר ומיוחד יותר מהלחם
הבסיסי, ושהוא גם בריא יותר, הודות ליתרונות התזונתיים הרבים שמכילים הגרעינים
והזרעים שנוספו אליו.