ורדים, בייחוד ורדים אדומות,
הן "מלכות הגינה" עבור הנצרתיים, ולצד עץ הגפן הן מככבות בכל חצר, גינה או
מרפסת של בית נצרתי טיפוסי, שתולות באדמה או בעציץ. החיבה העזה של הנצרתיים לורדים
קשורה לייחודיות של הפרח ולעוצמה שלו מבחינת צבע וריח, וכך הפכו הורדים, בעצם, סמל
גאווה עבור כל תושב נצרתי, שנוהג למקם אותן בחזית הכניסה לבית, כדי להראות עד כמה
ריחניות, יפייפיות ומטופחות הן הורדים שלו.
על ורדים, נוסטלגיה
ומה שביניהן...
טוני קנאזע, בעלי הטחנה, עד היום זוכר את הורדים המיוחדות שנשתלו בגינה של סבתו.
את עלי הורדים נתבקש טוני על-ידי סבתו עוד בתור ילד לאסוף כמה ימים לאחר הפריחה,
כדי שניתן יהיה להכין מהן מיץ ורדים או מרמלדה
(ריבה העשויה פירות) או לחילופין לייבש אותן כדי להכין מהן תה מרגיע, שידוע
בתרומתו לשיכוך כאבי ראש חזקים. אבל הנצרתיים, עד היום, משתמשים בורדים למטרות
רבות נוספות: כדקורציה בשמחות ובמסיבות, בבתים ובכנסייה כאחד, כתוספת או תיבול
למנות הנפוצות במטבח הנצרתי ואף לממתקים, וגם להכנת שמן ורדים לצרכי בישום.
סגולות רפואיות המיוחסות לורדים
חסידי הרפואה הטבעית מאמינים, כי לפקעות ורדים יש גם יתרונות בריאותיים נוספים, מעבר לשיכוך מיגרנות, כמו: חיזוק הלב, מערכת החיסון
ומערכת העיכול, בזכות כמויות אדירות של ויטמין C וקבוצות ויטמין נוספות, שלטענתם
ניתן למצוא בפקעות. על כן, הם גם ממליצים לשתות תה מפקעות ורדים בזמן שפעת, כאשר
הגוף חלש ויש חום, כדי להתחזק.
ורדים מיובשות להכנת תה קונים באלבאבור
במיוחד עבור אוהבי התה, שרוצים לטעום טעמו של תה
טעים ובריא, מציעה אלבאבור ורדים מיובשות בעלות ריח וניחוח חזקים להכנת תה ורדים.
אופן ההכנה הוא פשוט ביותר: הרתיחו מים, שפכו אותם על חופן הורדים שקניתם באלבאבור
ולגמו מהכוס לאט לאט. התה מרגיע ונותן הרגשה טובה ומפנקת.