מצרכים:
• 2 כוסות אורז בסמתי (340 גר)
• 4 כפות שמן צמחי.
• 1 כפית מלח גס.
אופן ההכנה:
• לשטוף את האורז קלות תחת מים זורמים.
• להשרות כ 20 דקות במים פושרים ולהוסיף 2 כפות מלח.
• לסנן ולשטוף את האורז במסננת.
• לחמם את השמן בסיר ולהוסיף את האורז המסונן.
• לאחר כדקה של טיגון להוסיף שלוש כוסות מים חמים וכפית מלח.
• כאשר המים מגיעים לרתיחה לכסות את הסיר, ולהנמיך את האש.
• כאשר כל המים מתאדים, לכבות את האש ולהשאיר את הסיר חצי מכוסה כ 5 דקות לפני הגשה.
והאורז מוכן, אפשר לאכול אותו כפי שהוא או להשתמש בו במתכונים אחרים.
בתאבון!
להורדת PDF של המתכון לחץ כאן