מצרכים:
4-6 תפוחי אדמה גדולים
תערובת תבלינים אלבאבור לתפוחי אדמה אפויים.
מלח.
שמן זית.
אופן ההכנה:
• רוחצים היטב את תפוחי האדמה.
• אם יש צורך,מיישרים את אחד מהצדדים כדי שתפוח האדמה "ישב" טוב בתבנית.
• חותכים את תפוח האדמה לחתיכות של 4 מ"מ
• מרפדים תבנית בנייר כסף ומשמנים בשמן זית
• מניחים את חתיכות תפוחי האדמה בתבנית, על הנייר המשומן. (אצלנו אוהבים לסדר אותם בשורות ישרות ומדויקות).
• מזליפים מעט שמן זית על תפוחי האדמה מלמעלה וממליחים.
• מחממים את תנור האפייה ל 170 מעלות ומכניסים את התבנית.
• לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית, מזליפים שוב שמן זית על תפוחי האדמה וממליחים.
• מפזרים מעט מתערובת התבלינים בין הפרוסות. חוזרים על הפעולה כל רבע שעה.
אם רוצים להמעיט בשמן אפשר לאסוף את השמן מתחתית התבנית ולמרוח אותו שוב על תפוחי האדמה מלמעלה.
• לאחר שעה וחצי מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת ומגישים עם סלט,אורז, עוף, או כל מה שחשקה נפשכם.