רוטב תמרים, סילאן ובצל

מצרכים:
• 1 בצל גדול חתוך לקוביות.
• 25 גרם חמאה.
• שבעה תמרים (לא רכים מדי) חתוכים לקוביות.
• 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
• 50 גרם שקדים מולבנים (חצאים)  קלויים או מטוגנים קלות במחבת.
• 50 גרם שקדים מולבנים (גפרורים) קלויים או מטוגנים.
• 50 גרם צנוברים קלויים או מטוגנים.
• 50 גרם קשיו קלויים או מטוגנים.

אופן ההכנה: 
• להמיס את החמאה במחבת.
• להוסיף את הבצל למחבת, להנמיך את האש ולטגן את הבצל תוך ערבוב מדי 2 דקות. 
• לאחר כ 10-15 דקות כל המים התאדו מן הבצל, הוא התרכך ואפשר להוסיף את התמרים.
• לטגן כ 5 דקות נוספות.
• להוסיף את הסילאן לתערובת, לערבב יחד ,להשאיר על האש כ- 3  דקות, ולהוריד.
• להוסיף את הרוטב לאורז הלבן, או לתבשיל הבשר, הכבש או העגל ולפזר מלמעלה את הפיצוחים הקלויים. 

הצעת הגשה- בתמונה שליד.