סלט קינואה ועדשים שחורים

מצרכים:
• 1 כוס קינואה לבנה
• ½ כוס עדשים שלמים שחורים 
• 2 ראשי בצל ירוק חתוכים לעיגולים 
• 1 בצל חתוך לקוביות 
• 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 
• 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
• 1 פלפל חריף  ירוק חתוך עיגולים  (אופציונלי ).                                                  
• מלח
• כפית חמאה או גי   (חמאה מזוקקת).
• 1/4 כפית כמון.
• 1/4 כפית פלפל שחור טחון דק.
• 5 - 6 כפות שמן זית.
• מיץ מ1-2 לימונים.

אופן ההכנה:
• מבשלים את העדשים השחורים במים עד לריכוך, כחצי שעה.  כשהעדשים רכות מורידים מיד מהאש ושוטפים  במי ברז . מסננים ושמים בצד.
• מבשלים את הקינואה  במים עם כפית מלח עד שהיא מוכנה, כחצי שעה .   כמו העדשים, ברגע שהקינואה מוכנה מורידים מהאש ושוטפים במי ברז. מניחים בצד. 
• בסיר גדול ממיסים את  החמאה או גי
• מוסיפים את הבצל  ומטגנים בקלות כ 7 דקות.
• מוסיפים  את הפלפלים לבצל  וממשיכים לטגן 5 דקות.
• מוסיפים את הקינואה המבושלת והמסוננת לסיר.
• מוסיפים את העדשים המבושלים והמסוננים.
• מערבבים הכל על אש נמוכה כ2דקות.
• מוספים קורט של מלח.
• מוסיפים את הפלפל והכמון ומערבבים.
• מוסיפים את שמן הזית והלימון ומערבבים.
• מוזגים לצלחת הגשה.
• מפזרים את הבצל הירוק על הסלט מלמעלה.

להורדת קובץ PDF של המתכון לחץ כאן