אורז אינו גדל במזרח התיכון, והוא מעולם לא היה
(ועודנו אינו) חלק מתוצרת החקלאות המקומית של הנצרתיים בגליל, שהתבססה בעיקר על
גידול חיטה שמהם עשו חיטה גרוסה, חיטה ירוקה-פריקי, או בורגול. למרות זאת, הפיכתו
של העולם לכפר גלובלי הביאה למיזוג של השפעות קולינאריות (וגם תרבותיות, היסטוריות
ודתיות), וכך הגיע האורז לכל מקום בעולם, גם לצלחת של תושבי נצרת.
דרכים בהן משולב אורז במטבח הנצרתי
כך הפך האורז לחלק אינטגרלי וטבעי מהמטבח
הנצרתי, ולמאכל בסיסי המשולב בסוגים רבים של מנות והנחשב למקור מצויין של פחמימות,
המספקות לגופינו אנרגיה זמינה שאנו זקוקים לה כדי לתפקד במהלך היום. מנות האורז
הנפוצות ביותר במטבח הנצרתי הן: מנות המבוססות על אורז לבן, על אורז צהוב או על
אורז מבושל בירקות. את האורז הנצרתי הטיפוסי מבשלים בפני עצמו, היות שאופן ההכנה
שלו פשוט כל כך (מוסיפים מים, מבשלים בסיר כרבע שעה והאורז מוכן לאכילה) או יחד עם
עוף, כבש או דגים.
אחת המנות המקובלות והאהובות ביותר על-ידי הנצרתיים היא בישול אורז עם בשר טחון
מטוגן ובתוספת צנוברים ושקדים. דרכים פופולאריות נוספות בהן משולב האורז במטבח
הנצרתי הן הוספת אורז למרק או שימוש באורז להכנת ממולאים ואף להכנת ממתקים.
חליטת אלבאבור לחובבי אורז שאוהבים גיוון
ושפחות אוהבים לעמוד במטבח
חליטת אלבאבור לתבשיל אורז היא פתרון אידיאלי
עבור כל אלה שנוהגים לשלב אורז בתפריט היומיומי שלהם, ושאוהבים "לשחק"
עם האורז שלהם ולבשל אותו כל פעם בצורה אחרת ועם תוספות משתנות. החליטה מכילה בצל,
שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, צימוקים, ומינים שונים של פיצוחים קלויים
בתוספת תבלינים מיוחדים של אלבאבור, שמעניקים לכל החליטה טעם עוד יותר עוצמתי
ומיוחד.
השימוש בחליטה הוא פשוט מאוד, ויש לפזר אותה על
מנת האורז לאחר בישולו והנחתו בצלחת.
החליטה הופכת מנת אורז פשוטה, בסיסית ו"חיוורת" לתענוג אמיתי לחך,
ולארוחה בעלת אופי עם טעם שונה וייחודי. החליטה מצויינת עבור כל מי שאינם אוהבים
לבלות במטבח, ושנוהגים להכין מנות מהירות, קלות ופשוטות, מאחר שכל שדרוש הוא רק
לבשל אורז ותו לא.