פילה בקר עם רוטב בצל ותמרים

מצרכים:
• 7-8 חתיכות של נתחי פילה בקר או סטייק בקר או ניתחי כבש (משקל כל חתיכה כ- 120 גר).
• 50 גרם חמאה.
• 6-8 כוסות מים רותחים.
• 4-5 כפות סילאן.
• 1.5 כפית מלח.

אופן ההכנה:
• פורסים את ניתחי הבשר על תבנית. 
• מערבבים 2 כפיות מהתבלין עם 1 כפית מלח.
• מתבלים את הבשר בתערובת משני הצדדים.
• מחממים החמאה במחבת עמוק עם מכסה.
• מטגנים את הבשר משני הצדדים עד שיזהיב.
• מוסיפים לתוך המחבת בין  6 – 8 כוסות מים רותחים מהקומקום.
• מוסיפים למים עוד כפית מהתבלין וחצי כפית מלח.
• משאירים על אש נמוכה מאד למשך שעתיים עד שנותרת כוס נוזלים אחת עם הבשר.
• מוסיפים 4-5 כפות דבש סילאן לבשר ולמרק הנותר.

ומגישים את הפילה עם:
• רוטב תמרים ובצל (מתכון מספר 2 ).
• אורז לבן (מתכון מספר 1 ).

הצעת הגשה- בתמונה.
בתאבון!

להורדת PDF של המתכון לחץ כאן