מצרכים:
3.5 ק״ג כתף חזיר טרי שלם ללא עצם.
3 כפיות מלח
10 גרגירי פלפל שלמים.
10 עלי רוזמרין יבשים.
חצי כוס שמן צמחי - קנולה, חמניות או שמן אחר.
5 גזרים גדולים חתוכים לפיסות גדולות
20 תפוחי אדמה בייבי
1ראש ברוקולי
אופן ההכנה:
• שוטפים את הבשר היטב במים ומניחים בצד לרבע שעה .
• מניחים את הבשר בקערה גדולה ומורחים בשמן.
• ממליחים וזורים את תבלין אלבאבור לכתף חזיר.
• משתמשים בסיר גדול המתאים לתנור ומצפים אותו בנייר כסף מספיק גדול כדי לעטוף את הבשר.
• מארגנים את הבשר במרכז הסיר, ומפזרים את הפלפלים השלמים ואת הרוזמרין מעל.
• מוסיפים 1 ½ כוסות מים לבשר, בתוך נייר הכסף, משתדלים למזוג בתחתית. עוטפים היטב בנייר הכסף.
• מוזגים 4 כוסות מים מסביב לנייר הכסף בתוך הסיר.
• מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות, מדליקים את החום העליון והתחתון, ומכניסים את הסיר.
• אופים כ3.5 - 4:00 שעות. בודקים כל חצי שעה את הבשר ומוסיפים מים לפי הצורך. הבשר צריך להישאר לח עד סוף האפייה.
• בתחילת השעה האחרונה לאפייה פותחים את הנייר שעוטף הכתף ומוסיפים את הגזר ואת תפוחי
• האדמה מסביב לבשר, בתוך הנייר וממליחים מעט. סוגרים שוב ומכניסים לתנור.
• את הברוקולי מאדים קלות כ5 דקות , מסננים ומוסיפים בשעת הגשת הבשר.
זה בשר טעם נצרתי, מאד טעים מתאים לצד ירקות וליד אורז וסלט.