כתף חזיר אפויה בתנור עם ירקות

מצרכים:
3.5 ק״ג כתף חזיר טרי שלם ללא עצם.
3 כפיות מלח  
10 גרגירי פלפל  שלמים.
10 עלי רוזמרין יבשים.
חצי כוס שמן צמחי - קנולה, חמניות או שמן אחר. 
5 גזרים גדולים חתוכים לפיסות גדולות
20 תפוחי אדמה בייבי
1ראש ברוקולי

אופן ההכנה:
• שוטפים  את הבשר היטב במים ומניחים בצד לרבע שעה .
• מניחים את הבשר בקערה גדולה ומורחים בשמן. 
• ממליחים וזורים את תבלין אלבאבור לכתף חזיר. 
• משתמשים בסיר גדול המתאים לתנור ומצפים אותו בנייר כסף מספיק גדול כדי לעטוף את הבשר. 
• מארגנים את הבשר במרכז הסיר, ומפזרים את הפלפלים השלמים ואת הרוזמרין מעל. 
• מוסיפים 1 ½ כוסות מים לבשר, בתוך נייר הכסף, משתדלים למזוג בתחתית. עוטפים היטב בנייר הכסף.
• מוזגים 4 כוסות מים מסביב לנייר הכסף בתוך הסיר.
• מדליקים את התנור לחום של  200 מעלות, מדליקים את החום העליון והתחתון, ומכניסים את הסיר. 
• אופים כ3.5 - 4:00 שעות. בודקים כל חצי שעה את הבשר ומוסיפים מים לפי הצורך. הבשר צריך להישאר לח עד סוף האפייה.
• בתחילת השעה האחרונה לאפייה פותחים את הנייר שעוטף הכתף ומוסיפים את הגזר ואת תפוחי 
• האדמה מסביב לבשר, בתוך הנייר וממליחים מעט.  סוגרים שוב ומכניסים לתנור. 
• את הברוקולי מאדים קלות כ5 דקות , מסננים  ומוסיפים בשעת הגשת הבשר. 

זה בשר טעם נצרתי, מאד טעים מתאים לצד ירקות וליד אורז וסלט.