מצרכים:
• 1 כוס קינואה לבנה
• ½ כוס עדשים שלמים שחורים
• 2 ראשי בצל ירוק חתוכים לעיגולים
• 1 בצל חתוך לקוביות
• 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
• 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
• 1 פלפל חריף ירוק חתוך עיגולים (אופציונלי ).
• מלח
• כפית חמאה או גי (חמאה מזוקקת).
• 1/4 כפית כמון.
• 1/4 כפית פלפל שחור טחון דק.
• 5 - 6 כפות שמן זית.
• מיץ מ1-2 לימונים.
אופן ההכנה:
• מבשלים את העדשים השחורים במים עד לריכוך, כחצי שעה. כשהעדשים רכות מורידים מיד מהאש ושוטפים במי ברז . מסננים ושמים בצד.
• מבשלים את הקינואה במים עם כפית מלח עד שהיא מוכנה, כחצי שעה . כמו העדשים, ברגע שהקינואה מוכנה מורידים מהאש ושוטפים במי ברז. מניחים בצד.
• בסיר גדול ממיסים את החמאה או גי
• מוסיפים את הבצל ומטגנים בקלות כ 7 דקות.
• מוסיפים את הפלפלים לבצל וממשיכים לטגן 5 דקות.
• מוסיפים את הקינואה המבושלת והמסוננת לסיר.
• מוסיפים את העדשים המבושלים והמסוננים.
• מערבבים הכל על אש נמוכה כ2דקות.
• מוספים קורט של מלח.
• מוסיפים את הפלפל והכמון ומערבבים.
• מוסיפים את שמן הזית והלימון ומערבבים.
• מוזגים לצלחת הגשה.
• מפזרים את הבצל הירוק על הסלט מלמעלה.
להורדת קובץ PDF של המתכון לחץ כאן